Monday, March 19, 2012

Sasa Idris - bokeh creamy habes

Sasa #2
(introducing Sasa Idris)

Hai Malaysian, its been a while since my last entry right? I've been busy la huhuhuhu. tu la org nak buat blog aku pun nak buat blog hahahahaha! ape yang aku bz sgt nih? aku sibuk dengan keje peribadi aku, itu punca pendapatan utama aku, tanak aku makan duit haram sape nak kan? tambah pulak photography ni mcm bonus tambahan ja.


Sasa #3
(cute girl)

untuk entry kali ni aku perkenalkan Sasa Idris dari Ipoh. a Cute, chicky and giggly girl from Ipoh. Kalau lama2 stay dgn aku bole jadi mangsa buli aku hahahahahaha! yang pasti selepas sesi tu baru aku tau rupe-rupenye Sasa ni hotstuff dkt Ipoh. Ramai yang nak shoot dia tapi tak dapat peluang. Aku agak bernasib baik sebabnya dapat recommended dari good friend aku Ayunee Azmee. Ayunee bg bbpin aku dkt Sasa then dia add aku pastu malam tu kami merapu terus set outing hik hik hik. Lucky me :D


Sasa #4
(selambe habes)

Yang sebenarnya aku hampir putus asa dengan Ipoh sbabnya aku kena bertugas di sana selama 6 hari dan selama 3 hari pertama aku si sana aku tak dapat respon dari org Ipoh, agak pelik untuk aku. Tapi tah camana tak aku boleh borak2 dengan Ayunee then dia rekemen kawan dia 2 org. Sorang lagi tadapat shoot sebab demam. Bila sembang dgn Sasa dlm bb dia kata dia nak bawak kawan dia lagi 2 org, aku cakap boleh ja. Alhamdulillah skang ni aku ada kawan-kawan photography dari Ipoh, yeay!


Sasa #5
(lalala skali skala lalala)


Sasa ni cute orgnye, sbb tu aku set kan casual ja. simple cukup taperlu dahsyat2, kakng bila mai presentation terus kantoi hahaha! Aku mmg sepenuhnya gunakan ke"cute"tan budak ni hehehe. Camana aku tau dia ni cute dan selamba? the moment dia approve aku dalam fb aku terus tgk album Profile Pic dia. Penting untuk kita yang meminati portrait untuk kenali karakter model kita. nanti senang untuk kita plan dan shoot. dalam palahotak da set siap2 da apa nak buat. Oh ya, Sasa ni ada senyuman yang manis, korang tak caye korang try shoot dia hehehe, bila dia tak senyum nampak mcm makcik tapi bila dia senyum nampak mcm kanak2 riang hik hik hik :P


Sasa #6
(ini je aku gune fiftiememwanpoenfor bukak efduepoenlapan)


Disebabkan aku tak familiar sgt dgn Ipoh jadi Sasa datang amik aku dan kami shoot di Taman DR. Not bad jugak kt situ sbb ada banyak framing, Photog-photog di Ipoh sangat beruntung sebab ada banyak taman2 macam tu. Kalau ada chance aku akan ke sana lagi untuk shoot. Outdoor wedding mungkin heheheheheh korang tunggu aku 7hb ni hehehe


Sasa #8
(satu-satu muka dia yang tak senyum)


Kalau aku tak cakap pun rasanya korang perasan. Disebabkan aku gian teramat sgt, dengan sengajanya untuk sesi kali ni aku tekan Creamy habes bokehnya. Seperti korang tau aku ni mmg big fan kepada long focal with big aperture. Ini tips aku, Zoom habes then frame siap2 pastu stay dekat sedikit dengan subjek, lock focus, frame then shoot. pastikan background tu infiniti, sure dapat creamy. Try is and find out hehehe


Sasa #7
(Capixx mmg suke awek2 comel cenggini)


Selain tu jugak, aku ada explore beberapa plug in yang ada dalam CS aku yang berkaitan dengan warna. Experiment tak hengat hahahaha! skali skala wei. korang pun ada mcm2 plug in kan? blasah je hahahaha! Plug in ni adalah short cut yang dia baut oleh user yg asas controlnya juga dari Photoshop, jadi warna photoshop takkan lari. Anyway, have fun shooting and experimenting, see you in the next entry


Sasa
(typical me)


Special thanks to Sasa, Azha, Matt Derr, Jack Sullivan dan group LensaPuaka. Next time kite pi Vanggey pastu shoot hahahaha takpun lepas shoot kita p Vanggey



5 comments:

  1. hehehehehe experimenting warna :P

    ReplyDelete
  2. bila nk shoot adik? majok kang. hehe

    ReplyDelete
  3. Aman dok tunggu adik balik ja, xpun hujung minggu ni

    ReplyDelete
  4. Nice...beb...love your colors

    ReplyDelete