Monday, October 24, 2011

Fasha Johansson - Part 2

Lame siot aku tak update blog hahahahaha! Pada 23.10.2011 aku rasa sangat bertuah bila aku dapat sesi dengan mentor aku. bukan selalu dapat outing dengan orang lama ni hahahaha! anyway, hari tu aku dapat sorang talent bernama Fasha Johansson(dia ni melayu tau) tu pun mmg last minit punya ajak dan tak sangka pulak dia nak ikut hehehehe, susah wei nak dapatkan artis hahaha!

Fasha Johansson

Fasha Johansson
(different view and processing)

Kalau korang nak tau, Fasha ni sebenarnya adalah runway model. nak kata top sangat tu tak jugak tapi apa yang aku tau ramai top photographer kt Malaysia pernah shoot dia dan ada yang dah set appointment untuk shoot dia. Jadi, aku anggap diri aku bertuah sebab dapat outing dengan dia.

Fasha Johansson

kekuatan budak kecik ni adalah dia punya headshot, memey tak mengecewakan. Dia tak perlu senyum untuk pose, dengan muka pasu bunga dia pun da cukup menarik perhatian sesapa pun dan satu lagi adalah mata dia. dia mmg pandai bermain mata. Selain tu pose dia pun mmg tak kurang hebatnya, kalau dia tabole pose aku akan sepak bontot dia sbbnya buat malu runway model ja hahahahahahaha!

Fasha Johansson

dalam outing ni aku gunakan a850 aku dengan Minolta 200mm f2.8 prime lens. dahsyat wei, aku mmg da jatuh cinta da dengan lens ni. bezanya dengan lens tele mmg agak ketara. Patut la ada orang yang gilakan prime lens & sekarang baru aku tau pasaipa

Fasha Johansson

dalam outing ni aku banyak apply available light & hanya beberapa shot sahaja yang aku guna reflector. aku suka guna available light sebab untuk dapatkan warna & tona natural. Buat masa sekarang mata aku mmg minat macam tu, so korang kate la ape nak kate aku tetap minat apa yg aku suke hik hik hik

Fasha Johansson

Untuk shot atas ni aku gunakan gear yang aku bagi tau tadi, iso200 & shoot pada aperture priority. disebabkan cahaya mendung time ni maka aku gunakan reflector(silver) di bahagian bawah untuk highlight muka dan daun2. best kan effect camgini? try la hik hik hik

Fasha Johansson

ni nak habaq ni, kalau hgpa nak tau, shot kt atas ni adalah shot faveret aku of the day. senang je nak dapat camgini, Gear dan setting yang sama cuma kali ni aku gunakan reflestor kasik merelit rambut tu. Try la then share dengan aku, kalau nak share la hik hik hik

anyway, aku akan cuba untuk update sebanyak mungkin blog aku. yang pasti aku berterima kasih kt korang sebab support page aku n blog aku,love you all muuah!(untuk awek je ok)


Fasha Johansson
(square format)

11 comments:

  1. always awesome pic... kalo bleh kang bro, share la jgk exif data tuh.. ble la jgk blaja2 every pic yg bro amik.. nak tau setting gak.. lg satu, kalo bro rajin la kan.. sharekan la jugak bab editing... editing superb nih....

    ReplyDelete
  2. dewata : aku seorang yang malas sebenarnya, sbb tu aku lambat update blog hahahahaha

    sepet : hahahaha

    ReplyDelete
  3. Nice Eman keep it up....mantap la...koleksi album nie....

    ReplyDelete
  4. you break my eye emann adusssss.... she awesome..your work absolutely TERBAEKKKKKKKKK....

    ReplyDelete
  5. hat ni mmg tak nafikan la, dia mmg baek! ehehe

    ReplyDelete
  6. Zack : thanx bro, really appreciate it :D

    ReplyDelete