Monday, August 22, 2011

Aisyah Azhar - First Timer

Aisyah Azhar
(Pose Kegemaran Aku)

Salam Kawan-kawan, kali ni aku nak perkenalkan Aisyah Azhar. She's 20 & still study in UiTM(aku x pasti kt mana). Yang pasti aku senang bekerja dengan dia. Aisyah di perkenalkan oleh kawan aku Farhah Ruslan(Jenab Jundi Collection). Photoshoot kali ni untuk promosi tudung-tudung, Jumpsuit untuk online butik.

Review aku pasal budak kecik ni simpel ja, dia fun, open, boleh pose dan yang paling best adalah senyuman dia dan mata dia. Walaupun first time, Aisyah boleh pose dan interact dengan matang. nak direct dia pun senang. dan dia boleh ikut. Dan dia ni agak kreative dalam pemakaian tudung. secara jujurnya somehow aku lebih suka shoot dia bertudung dari free hair. Dia nampak lebih lawa macam tu(IMHO). Yet still, Tepuk dada tanya selera

Plan aku untuk budak kecik ni? Aku plan untuk buat satu couple shoot outing dia dgn bf dia, ini untuk profile aku dengan gambar diorang. Kalau aku ada solo outing, aku nak shoot KAWAII sebabnya dia ni mmg cute :)

Anyhoo, Enjoy the pictures ya

Aisyah Azhar
(Hangpa Ushar Sat Mata Dia)

Aisyah Azhar
(Bole Jatuh Cinta Wooo)

Aisyah Azhar
(Kulit Ecah Memang Licin ok)

Aisyah Azhar
(Sila Jatuh Cinta ok)

Aisyah Azhar
Taken using a850 + Minolta 135mm f2.8 + Strobes with 1 flash on a bounced umbrella

iso200
f2.8
shutter at 1/250
ev at -0.5

Aisyah Azhar
Taken using a850 + Minolta 135mm f2.8 + Strobes with 1 flash on a bounced umbrella

iso200
f2.8
shutter at 1/250
ev at -0.5

Aisyah Azhar
Taken using a850 + Minolta 135mm f2.8 + Strobes with 1 flash on a bounced umbrella

iso200
f2.8
shutter at 1/250
ev at -0.5

11 comments:

  1. kenal ecah ni..bila nak photoshoot dgn bf dia..mesti gempak..bf dia tu bos saya!!

    ReplyDelete
  2. Ye kew? hehehehe nt lepas raya. nak buat cute2 hehehehehe aci tak macam tu?

    ReplyDelete
  3. Ye ke? Ini kawan awak? hehehehe menarik. So, ko bile pulak nak jadi model?

    ReplyDelete
  4. aisyah super cantikkkk ! seriously, adore her.
    di luar and dalam pic, still stay cute kan ? :))
    even without make up, i bet, she still cute !

    ReplyDelete
  5. honestly, yes she is. dalam gambar2 ni semua aku mekap lain guna photoshop. aku bagi light sikit supaya nampak natural beauty dia.
    Wanie tak penah jumpa dia ka?

    ReplyDelete
  6. pernah. we're in the same campus dkt uitm merbok dulu. she's my junior but diff course. btw, now aisyah sambung dkt kelantan. heee. bila nak photoshoot i pulak ? hahaa ;p

    ReplyDelete
  7. Wahahahahaha! Nak photoshoot apa? pakai apa? hehehe

    ReplyDelete
  8. manisnye..... dan terbaek. lebih angun bila pakai tudung

    ReplyDelete